Vad är det som gör det så svårt att surfa?

Vad är det som gör det så svårt att surfa? post thumbnail image

Du har bestämt dig för att bli surfare. Du har sett lokalbefolkningen göra en storm på din strand och du vill göra detsamma. Tålamod, unga gräshoppa, och du missar den omedelbara tillfredsställelse som andra sporter erbjuder. Men det är värt det. Ha förtroende för mig.

Så varför är surfing en så svår sport att bemästra? Surfing är en svår sport att lära sig, eftersom det krävs en kombination av balans, timing och uthållighet för att lyckas i vattnet. Till skillnad från andra sporter kan minsta misstag i surfingtekniken få en annars perfekt våg att spåra ur. Att surfa kräver mycket ansträngning och ger inte mycket utdelning när du börjar.

Vilka muskler använder du när du surfar?

Surfing använder musklerna i ryggen, ryggen, axlarna, armarna och bröstet. Den konstanta dragningen mot vattnet, som liknar simning, är likvärdig med att använda motståndsband på gymmet – surfarens ryggkurvor, vilket bygger upp musklerna i nedre delen av ryggen och nacken. När en surfare står upprätt gör han eller hon i princip en push-up. De bästa surfarna bygger dessutom upp styrka i sin kärna och sina lår när de åker på vågorna. Genom att dra ihop och sträcka ut lemmarna aktiveras dessa muskler av den ständiga pumpningen uppåt och nedåt i slussen. Ju mer du surfar, desto fler muskler behöver du utveckla för att göra en lång historia kort. När du rider på en våg krävs det starka muskler som har tränats ordentligt i muskelminnet för att ro ut, studsa och balansera på din bräda.

Vilken roll spelar balansen i surfing?

Nästa sak som du måste arbeta med när du surfar i vitvatten är att studsa och balansera på brädan. När du surfar är balansen viktig, och därför är den första lektionen du måste lära dig att surfa på stranden på rätt sätt. Närmare stranden avser vitt vatten slutet av en våg efter att den har slagit ut. Även de mest beslutsamma nybörjare kommer att hitta sitt slut här. Det är svårt att dyka upp och navigera även i en liten vitvattenvåg för första gången. Till en början kommer du att få prova dig fram och göra många misstag. Det viktiga är att hålla fotfästet stadigt och att varje gång du paddlar in i en våg och dyker upp, komma lite närmare den perfekta tajmingen.

Varför är surfing svårare att utöva än andra sporter?

Precis som skidåkning och snowboarding kräver surfing särskilda temperaturer, utrustning och framför allt TID. Det är inte lätt att komma åt när man surfar. Du måste gå upp tidigt (en av de bästa tiderna att surfa), vaxa din bräda och hoppas på glasvågor på helgerna. Du kan inte bara träna på ett YMCA eller på en plan som du kan göra med basket eller fotboll. Det är därför oundvikligt att det tar längre tid att vänja sig vid att surfa, eftersom de flesta bara kan surfa varannan helg eller så, så länge vädret är gynnsamt och de inte har något annat som pressar dem.

Related Post

FotbollFotboll

För många är fotboll den allra största sporten av dem alla. Det är många människor som följer de stora ligorna både på hemmaplan och ute i Europa. Allsvenskan Årets upplaga

US OpenUS Open

US Open – www.usopen.com är en av de mest prestigefyllda golftävlingar som finns. Det är därför som det också är så många som tycker om att följa tävlingen. Många föredrar