Surfingresor

Surfingresor post thumbnail image

Någon fångar den perfekta vågen just nu någonstans på planeten! På en våg på ett rev kan du surfa på Mentawai eller i Maldiverna på en lyxresort på en avlägsen ö i södra Stilla havet. I Sydafrika, Marocko eller Mexiko, kanske på en perfekt punktvåg framför ett surfingläger med full service! För att se till att du surfar på den perfekta vågen har vi ägnat åratal åt att hitta de perfekta vågorna, utveckla en smidig reseupplevelse och samarbeta med de bästa surfoperatörerna i världen.

Salomonöarna

En av de sista gränserna för surfing kan vara Salomonöarna. Här är det fortfarande möjligt att leva ett enkelt liv med promenader på vita sandstränder, dykning i blå laguner och surfing på utsatta kvalitetsrev. Från november till april får skärgården öster om Papua Nya Guinea och nordväst om Vanuatu ta emot alla vågor från norra Stilla havet. De bästa vågorna i provinserna Gizo och Santa Isabel är obefolkade vågor, kristallklart vatten och färgglada levande rev.

Surfingläger ger fler möjligheter att träna på surfing.

Surfingläger kan hjälpa dig att förbättra dina surfingkunskaper. Vare sig du är nybörjare, medelmåttig eller avancerad finns det något för dig. Surfinstruktörerna ger dig all information du behöver för att antingen lära dig hur du fångar en våg eller korrigera små misstag – vilket kommer att göra stor skillnad när du fångar gröna vågor. Du får bättre feedback, gör snabbare framsteg och har roligare i vattnet. Du omger dig också med likasinnade människor som delar din passion för havet.
En av de bästa sakerna med surfingläger är det stora utbudet av hälsosam mat som passar för den tid du är aktiv i vattnet.

En annan stor fördel med att delta i ett surfingläger är att välja en surfbräda från ett stort urval. Du kommer att kunna prova en mängd olika typer av utrustning, vilket är bra om du bestämmer dig för att köpa en egen i framtiden.

Förberedelser inför din surfresa

Det är mycket fördelaktigt att börja träna hemma för att göra början av surfingträningen lättare att hantera.
Du kan försöka förbättra din kondition och leta efter fitness- eller yogaövningar som hjälper dig att stärka din kärna, rygg och axlar och förbättra din flexibilitet och balans.

Du kan också söka efter videor om surfing! De kommer att hjälpa dig att lära dig rätt teknik för att ta av och placera brädan och eventuellt reglerna för uppställning.

Oavsett om du reser med eller utan båt

Det viktigaste du behöver på din semester är en surfbräda. Att hyra en surfbräda på plats kan dock vara ett bra alternativ om du inte gillar att bära tungt bagage. Du kan söka på platsen i förväg för att se vilka brädor som är tillgängliga för uthyrning. Vissa butiker levererar även brädan till ditt boende.