Sveriges största sportikoner idag

Det finns många stora ikoner inom sportens värld idag och här vill vi presentera några stora atleter. Zlatan Ibrahimović är kanske den som är störst idag alla kategorier. Vem har inte hört talas om Zlatan eller sett hans fantastiska mål och passningar? Sportikon nummer 2 som vi vill nämna idag är Henrik Stenson, som väckt svenska TV-tittares passion för golf.

Zlatan Ibrahimović

Zlatan föddes 1982 i stadsdelen Rosengård i Malmö och han har blivit en symbol för många unga människor i denna del av Malmö. Zlatans karriär innehåller en lång rad av fantastiska bedrifter oavsett vilken klubb han spelat i. Han har varit den som gett klubbarna deras stora framgångar och varit tongivande än i vilket lag han spelat.

Karriären startade i Malmö FF och via Ajax, Juventus, Inter, FC Barcelona och AC Milan spelar han för närvarande i Paris Saint-Germain. Han har gjort stor succé i PSG och däremellan är det i det svenska laget i fotboll vi fått se honom hjälpa det svenska laget mot VM i Brasilien. Det är många fantastiska mål vi bjudits på – vem häpnade inte över den fantastiska lobben över den tyska målvakten i kvalet? Tyvärr är nu Sverige ute ur VM-kvalet, men vi vet att det kommer att komma många fler fantastiska aktioner av denna stora fotbollsvirtuos.

Henrik Stenson

Vi svenskar har tidigare inte haft så många stora golfspelare att heja fram. Men, idag har vi fått en ny stor hjälte inom denna sport. Henriks framgångar har varit enorma detta år och idag kan vi benämna Henrik som den störste i världen inom denna sport.

Henrik är född 1976 i Göteborg och 1999 startade hans karriär som professionell. Hans största seger innan årets fantastiska resultat kanske är då han vann The Players Chamionship maj 2009.

Comments are closed.